Zasebnost

Splošni pogoji

PODJETJE Fokus plamen d.o.o., e-naslov: info@fokusplamen.com, je upravljavec z osebnimi podatki za spletno stran fokusplamen.com in vse s podjetjem povezane domene.

Fokus Plamen se zavezuje, da bo posredovane osebne podatke varovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (SUVP). Vsi posredovani podatki bodo obravnavani strogo zaupno in za namen, zaradi katerega so bili posredovani.

Osebne podatke posameznika Fokus Plamen obdeluje in jih hrani za dosego namena, zaradi katerega jih je posameznik posredoval: – komunikacija z nami – rezervacija storitev – povpraševanje – naročilo na e-novice.

Pri obravnavi posredno in neposredno posredovanih podatkov nas obvezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov, s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.

Podlago za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov predstavlja privolitev – obrazec na spletni strani, kamor stranka vpiše podatke, ki so potrebni za komunikacijo / naročilo.

Fokus Plamen za namene izvedbe naročila oz. povpraševanja hrani naslednje kontaktne osebne podatke (ime, priimek, email, telefon …).

Fokus Plamen se obvezuje, da podatkov ne bo posredovala tretjim osebam, prav tako jih ne bo prenašala izven EU, EGP ali mednarodnim organizacijam tega prostora, razen kadar je to v skladu z veljavno zakonodajo in v primerih, opisanih v tem dokumentu.

Za zagotavljanje uporabnosti te spletne strani Fokus Plamen najema storitve drugih podjetij in ponudnikov (ponudniki IT storitev), kar pomeni, da so vaši osebni podatki obdelovani pri izvajalcih gostitev naših podatkovne baz in aplikacij, za storitve obdelave podatkov ali za pošiljanje informacij, ki ste jih zahtevali, za zagotavljanje podpornih storitev ipd. Zunanjim ponudnikom storitev bomo tovrstne podatke posredovali oziroma naredili dostopne samo v obsegu, ki ga zahteva določen namen. Teh podatkov ne bodo smeli uporabljati v nobene druge namene. Zunanji ponudniki storitev Fokus Plamen so pogodbeno zavezani k spoštovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

V času upravljanja z osebnimi podatki ima posameznik pravico vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravkov, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavno zakonodajo. Posameznik te pravice uveljavlja preko elektronskega pošte na info@fokusplamen.com

Fokus Plamen bo pridobljene podatke varovala ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Fokus Plamen se zavezuje, da bo zbrane podatke hranila le toliko časa, kolikor bo nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani.

Po prenehanju potrebe po vodenju osebnih podatkov oz. na podlagi pisnega preklica uporabnika (na e-naslov info@fokusplamen.com) se podatki izbrišejo oziroma se uničijo nosilci podatkov.

Uporabniki imajo kadarkoli pravico zahtevati spremembo oziroma izbris svojih osebnih podatkov preko e-naslov info@fokusplamen.com. Podatki bodo izbrisani v najkrajšem možnem času.

Uporabnik ima možnost pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Zloraba podatkov

Zavezujemo se, da bomo varovali vaše osebne podatke v skladu z ZVOP-1 in SUVP. V kolikor bi prišlo do zlorabe podatkov, vas bomo o tem obvestili na vaš e-poštni naslov v najkrajšem možnem času, vendar ne kasneje kot v 72 urah od ugotovitve zlorabe.

Odgovornost

Spletna stran je postavljena in vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu Fokus Plamen ne jamči za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na strani. Vse informacije se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Piškotki

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Fokus Plamen si pridržuje pravico, da lahko po lastni presoji kadarkoli spremeni svojo politiko varstva osebnih dokumentov (ta dokument).

V Šempetru pri Gorici, 15. 8. 2020.